Összegyűjtöttem egy listát azokról a dolgokról, amelyeket a felhasználóknak az interneten való használatra kell gondolniuk. Valószínűleg sok vagy mindezeket a tanácsokat már hallották, de az ismétlés nem rontja el az imát. Ha komolyan veszi a biztonságot, akkor már használja az Umbrella-t az OpenDNS segítségével, hogy megóvja hálózatát a rosszindulatú programoktól, botnetektől és egyéb fejlett fenyegetések ellen. És ha okos vagy, tudod, hogy nincs helyettesítő a felhasználók oktatására. Ossza meg ezt a listát a felhasználókkal, ebben a hónapban – és minden hónapban. Olvassa el a legfontosabb tíz Cyber ​​Security Tips-ot:

1. Ön egy cél

Felismered, hogy vonzó célpont a hackerek számára. Soha ne mondd: “Nem fog megtörténni velem”.

2. Nyolc karakter nem elegendő

Gyakorolj jó jelszókezelést. Használjon erős karakterkészletet, és ne használjon ugyanazt a jelszót több webhelyre. Nem osztja meg jelszavát másokkal, ne írja le, és határozottan ne írja a monitorhoz mellékelt post-note-re.

3. Zárja be

Soha ne hagyja felügyelet nélkül az eszközeit. Ha a számítógépet, a telefont vagy a táblagépet időről időre el kell hagynia, függetlenül attól, hogy rövidre zárja azt, így senki sem tudja használni, amíg elment. Ha érzékeny adatokat tárol egy flash meghajtón vagy külső merevlemezen, győződjön meg róla, hogy zárja be is.

4. Gyakorolja a biztonságos kattintást

Mindig legyen óvatos, amikor az e-mail mellékletekre vagy linkekre kattint. Ha valamilyen okból váratlan vagy gyanús, ne kattintson rá. Ellenőrizze duplán a weboldal URL-jét, amelyre a link megérkezik: a rossz színészek gyakran kihasználják a helyesírási hibákat, hogy káros területre irányítsanak. Gondolja, hogy észlelhet egy hamis weboldalt? Próbálja ki az adathalászatot.

5. Vigyázz a böngészésre

Az érzékeny böngészést, például a banki vagy a bevásárlást csak olyan eszközön lehet elvégezni, amely az Önhöz tartozik, egy megbízható hálózatban. Akár barátja telefonja, nyilvános számítógép vagy kávézó ingyenes WiFi-adatai, az adatok másolhatók vagy ellophatók.

6. Visszatekintés

Rendszeresen készítsen biztonsági másolatot adatairól, és győződjön meg róla, hogy az anti-vírus szoftver mindig naprakész.

7. Fizikai számítógépes biztonság

Legyen lelkiismeretes, hogy mit csatlakoztat a számítógéphez. A rosszindulatú szoftverek fertőzött flash meghajtókkal, külső merevlemez-meghajtókkal és még okostelefonokkal is terjedhetnek.

8. Ossza meg kevésbé érzékeny információkat

Nézze meg, mit oszt meg a közösségi hálózatokon. A bűnözők megismerkedhetnek Önnel és könnyen hozzáférhetnek egy sokrétű információhoz – ahol iskolába jár, ahol dolgozik, amikor nyaralni jár – ez segíthet nekik értékesebb adatokhoz való hozzáférésben.

9. Vágja ki a “Középember”

Offline, figyeljen a szociális tervezésre, ahol valaki megpróbál információt szerezni benneteket manipuláción keresztül. Ha valaki felhív, vagy e-mailt kér, hogy érzékeny információkat kérjen, akkor rendben van mondani, hogy nem. Mindig közvetlenül hívhatja a vállalatot a hitelesítő adatok hitelesítésére, mielőtt kiadna bármilyen információt.

10. Legyen a számlád tetején

Ügyeljen arra, hogy figyelje a fiókjait minden gyanús tevékenységért. Ha valami ismeretlenet lát, akkor lehet, hogy a jelek szerint veszélybe került.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.